sobota 11. srpna 2012

Rozvíjej se šunčátko, nejkrásnější z květů, od rána až do noci budeš chutnat světu.

Tak tedy, co je to šunčátko? To je prosím poupátko růže z šunky. Je velice jednoduché býti jeho stvořitelem, a já vám hned ukážu jak.
Budeme krájet, lepit, motat a bodat.

Nachytáme si jeden plátek šunky (nebo sýru), dvě párátka, křenovou pomazánku (při vyjímečných příležitostech šlehačku s křenem), příborový nůž (je to bezpečnější a jde to s ním jako po másle, pardon, po šunce).

1. Okvětní lístky:




Plátek šunky rozpůlíme a jednu z půlek na chvíli odložíme. Do druhé uděláme po délce několik zářezů, které budou sahat asi do poloviny. (obr. 1) Potom ji srolujeme. (obr 2) Vezmeme si jedno z párátek a zabodneme ho do nerozkrájeného konce ruličky. (obr. 3) Pak pro jistotu do kříže zapíchneme ještě jedno párátko (obr. 4). A nakonec by to mělo vypadat jako obrázek pět.

2. Střed růžičky


Zcela jednoduché. Opět uděláme ruličku, kterou zkrátíme (asi o půlku). (obr. 1) Aby nám držela hezky pohromadě, její konec přilepíme křenovou pomazánkou. (obr. 2) Pak ruličku zamáčkneme doprostřed okvětních lístků, aby se nám dotýkala párátek. (obr. 3)
Kdyby vám vaše růžička přišla chudá na okvětní lístky, stačí si je vyříznout ze zbývající (nebo nové) šunky a opět je přilepit pomazánkou. :)
To je výsledek. (Skončila v bříšku ihned po vyrobení, a druhá se osmažila s lososem a získala strašně stylový vzhled :))

 Martine (Mňoukla)


1 komentář:

  1. Děkujeme za zapojení do soutěže, pouze bychom chtěli upozornit, že každý úkol by měl mít uvnitř textu zpětný odkaz na článek se zadáním úkolu v mléčném baru (http://mlecny-bar.blog.cz), jinak je neplatný.

    OdpovědětVymazat